Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 166 2.5 / 3.0 - помощ при покупка.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
    Да, за свещите 150лв. съм по-съгласен, толкова са някъде, ама 200лв. не са.
    Дискове и накладки малко над 500лв., ама и предни и задни.
    http://www.ebspares.co.uk/alfa166/brakes_alfa166.cfm

Тук дори гледам, че продават и предни дискове по 84лв., ама аз лично не бих рискувал.
    Тоя сайт от де го намери. Некви професионални ми идат тия дискове и накладки а и без пари бе Къде им е склада на тия в Челопечене или Чепинци само не разбрах. Конкретни цени моля от БГ. инак и аз мога да рова в сайтовете и да цъкам какви мошеници са нашите търговци на части.

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
    За пазарните цени, пичите въшки и пеперудите този път ще си замълча, обаче ако някой си купува кола с 2.5 или 3.0 бензинов двигател и си мисли, че тази кола е измислена така, че да се поддържа евтино, заблудата ще му излезе много скъпо.
    Това се опитвам да обясня, търси се "нова" кола за без пари, не че и за много пари ще има кой знае каква разлика, но после за подръжката ако някои иска "да е.е гявола във въздуха", да си знае че няма как да стане.
    Last edited by thecleaner; d.m.y г., 09:59.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Te ти български сайт: http://drive.bg/index.php?ModelId=10...th=10106_10726

А от онзи сайт съм купувал, купували са и други. Купувал съм и от други сайтове. Вярно, предимно разни дребни неща, но съм се интересувал и за сериозни чаркове, има хора, които са купували и са доволни.
      Това, че на теб не ти изнасят фактите не променя нещата.
      Alfa Romeo 166 3.0 V6
      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Te ти български сайт: http://drive.bg/index.php?ModelId=10...th=10106_10726

А от онзи сайт съм купувал, купували са и други. Купувал съм и от други сайтове. Вярно, предимно разни дребни неща, но съм се интересувал и за сериозни чаркове, има хора, които са купували и са доволни.
        Това, че на теб не ти изнасят фактите не променя нещата.
        И колко струват тук в БГ сайта предни дискове и накладки, като Delphi са доста спорни откъм качество.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Радко, недовиждаш ли, какво?
          Brembo

Пък Delphi били спорни откъм качество. ОК, колко точно са спорни, някой не е успял да спре от 200км/ч. за 40м. и се е нахакал някъде и са му виновни дисковете ли?
          Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Радко, недовиждаш ли, какво?
            Brembo

Пък Delphi били спорни откъм качество. ОК, колко точно са спорни, някой не е успял да спре от 200км/ч. за 40м. и се е нахакал някъде и са му виновни дисковете ли?
            Ок с най евтините възможни накладки е 340лв. тотала С читави пак твърдя е 400. Сега да разцъкаме окачването и ремъците и ролките цена по цена Принципно въпроса е че тука евтино няма. Това е флагмана на АР от преди 10 години и цените винаги ще са сериозни.

П.С. Понеже си в тоя сайт кажи на кандидат собственика колко струва дебитомера за тая кола.
            Last edited by thecleaner; d.m.y г., 10:55.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
              Ок с най евтините възможни накладки е 340лв. тотала С читави пак твърдя е 400. Сега да разцъкаме окачването и ремъците и ролките цена по цена Принципно въпроса е че тука евтино няма. Това е флагмана на АР от преди 10 години и цените винаги ще са сериозни.
              340 накладки, или накладки + дискове ?

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение

П.С. Понеже си в тоя сайт кажи на кандидат собственика колко струва дебитомера за тая кола.
                Никъде не съм казал, че чарковете са евтини, ама и ти малко се поизхвърли с цените.
                Обикновено, ако човек има нерви да се занимава и да търси, винаги, ама ВИНАГИ може да си намери частите на по-добри цени. Принципно, аз не го правя, освен в редки случаи. Оставям си колата в сервиза, отивам да си я взема, питам колко струва и плащам. Това е защото имам доверие на хората там.
                Да, ако тръгна да търся всичко по отделно, сигурно ще ми излезе по-евтино, но не смятам че си заслужава времето и нервите.
                Но не е и коректно да се плашат хората, въпреки че е от добри чувства, за да няма после "Олеле, че е скъпо!"

За дебитомера, ами сериозна му е надценката, ама това е положението.
                Ето с две минути търсене, аз какво намерих: http://www.alfaworkshop.co.uk/parts/...ow_Meter.shtml
                Дори и с доставка от 20 паунда, дебитомера пак ще излезе със 150+лв. по-евтино.
                Пак казвам, ако ти се занимава и си склонен да изчакаш няколко дни.

Всеки да си прави сметката.
                Last edited by Fear; d.m.y г., 11:08.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

И в момента съм с брембо на колата от преди месец. Казвам, че не ме притесняат тези неща и приключвам спора от моя страна. @Fear - благодая заподкрепата... същият Fear ли си от HWBG?
                  Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

Първоначално публикувано от duronman Покажи съобщение
                    @Fear - благодая заподкрепата... същият Fear ли си от HWBG?
                    Моля, съвсем същият съм.
                    И за по-интересно, ето една кола, която поне по описанието си заслужава: http://www.cars.bg/u610910
                    Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Не знам, но стискам палци колегите закупили си В6-ци да се грижат подобаващо за количките си, че в противен случай ще излезе име и на 3-ките ахахах, както и на 2.5... А то колегата с 2,5 кара вече една година и половина с разцепен маркуч след дебитомера, а състоянието на самия дебитомер е за кофата

Тааа да не стане работата като с един мой познат...Купува си последен модел смартфон за 1000+лв пък иначе забележете с карта с ваучер, която има заредени толкова левчета, колкото да клипва и после да го набират
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Моля, съвсем същият съм.
                        И за по-интересно, ето една кола, която поне по описанието си заслужава: http://www.cars.bg/u610910
                        Колата може да е много хубава, в което не съм убеден, но цената не е реална. Тоя двг е дупка в джоба, ако му се сложи ГИ горе-доле ще се вържат нещата, ама и той няма да е от най-евтините и туй-онуй - ето ти 10 хилки. 100 пъти по-добре е за тия пари да си вземеш 2 пъти по-нова кола - примерно 166 фейс с 2,4JTD, та дори и с V6 може пак да си намериш
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                          Колата може да е много хубава, в което не съм убеден, но цената не е реална. Тоя двг е дупка в джоба, ако му се сложи ГИ горе-доле ще се вържат нещата, ама и той няма да е от най-евтините и туй-онуй - ето ти 10 хилки. 100 пъти по-добре е за тия пари да си вземеш 2 пъти по-нова кола - примерно 166 фейс с 2,4JTD, та дори и с V6 може пак да си намериш
                          Колко според теб е реалната цена на запазена 3.0 166?
                          И аз искам за 3-4000лв., ама едва ли ще си намеря.
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Колко според теб е реалната цена на запазена 3.0 166?
                            И аз искам за 3-4000лв., ама едва ли ще си намеря.
                            А ти вярваш ли на този от обявата?

Comment

Не мога да кажа, без да съм видял колата.
                              И това е голям проблем, нали?

Ако тръгна да си продавам GTV-то, някой дали ще ми вярва, че досега ми е струвало ~18000лв.?
                              Няма и ще иска да го купи за 2000лв., това е реалността.
                              Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Не мога да кажа, без да съм видял колата.
                                И това е голям проблем, нали?

Ако тръгна да си продавам GTV-то, някой дали ще ми вярва, че досега ми е струвало ~18000лв.?
                                Няма и ще иска да го купи за 2000лв., това е реалността.
                                Точно така, и за това всеки си прави сметката колко ще инвестира първоначално, и колко ще е във времето.
                                Ти как мислиш, дали ако купя ГТВ за 2000лв и дам още 16000 примерно да докарам разход колкото твоя, този автомобил ще е по-лош от твоя?
                                Говоря теоретично, защото споменатите цифри не се припокриват с представите ми за стойност на визирания модел.
                                Last edited by Доко; d.m.y г., 12:07.

Comment

Working...
                                X